Skip to content

Q & Curcumin

Curcumina - cercetare

CURCUMIN

Ce ajută curcumina în corpul nostru?

Îngrijirea ficatului

Mai mult

Îngrijirea ficatului

Se extrage extractul de curcumina direct asupra ficatului, ajutând la protejarea acestuia și la reducerea toxinelor din interiorul ficatului cauzate de alcool. Este folosit în tratamentul bolilor hepatice, stării de grăsime hepatică și disfuncțiilor hepatice, oferind o soluție rapidă și eficientă fără reziduuri de substanțe chimice.

Mai mult

Antioxidant

Mai mult

Antioxidant

Curcumina, compusul activ din turmeric, este considerată toxică pentru celulele canceroase și poate ajuta la inhibarea procesului de diviziune celulară al acestora. Ea prezintă proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, fiind asociată cu capacitatea de a contracara diverse tipuri de cancer, inclusiv leucemia, cancerul de sân, cancerul ovarian, cancerul de prostată și altele. Studiile continuă în acest domeniu pentru a confirma și înțelege pe deplin potențialele beneficii ale curcuminei în tratamentul cancerului.

Mai mult

Protejează inima, plămânii și ficatul de praf. PM 2.5

Mai mult

Protejează inima, plămânii și ficatul de praf PM 2.5

Chiar dacă trebuie să facem față prafului submicronic PM 2.5 care este periculos pentru plămâni, inimă și sistemul vascular, extractul de curcumina este pregătit să lupte cu proprietățile sale antiinflamatorii, reducând inflamația vaselor de sânge care se confruntă cu praful.

Mai mult

Fortifică sistemul imunitar.

Mai mult

Fortifică sistemul imunitar.

Când sistemul imunitar este puternic, te poți simți mai liniștit în fața bolilor periculoase. Extractele de curcumă, cu proprietățile lor antivirale, antibacteriene și antifungice, acționează împotriva mai mult de zece tipuri de microorganisme, ajutând lumea să facă față bolilor, chiar și în fața virusurilor rezistente la medicamente. Noua speranță în tratarea Covid-19.

Mai mult

Nutriția ficatului

Protejarea centrului de comandă principal al corpului

Ficatul este un organ intern deosebit de important, adesea neglijat de oameni care nu le acordă atenția necesară. Cu toate acestea, ficatul este un organ vital, asemănător cu un centru de comandă principal, care permite corpului să funcționeze fără probleme. Cu toate acestea, mulți oameni se confruntă cu probleme hepatice, fără să-și dea seama, cu până la 1 din 10 persoane afectate.

Datorită conștientizării importanței îngrijirii ficatului, un grup de cercetători a compilat și organizat cercetările anterioare într-un nou studiu, care explorează capacitatea extractelor de curcumă de a întreține și proteja ficatul. Sub denumirea de studiu, cercetarea abordează următoarele aspecte: ‘Curcumin in Liver Diseases: A Systematic Review of the Cellular Mechanisms of Oxidative Stress and Clinical Perspective’

Cei care fac sacrificii pentru sănătatea lor, sfârșesc deseori cu dureri hepatice.

Mulți oameni ar putea să se întrebe de ce acest organ în formă de triunghi, situat sub cutia toracică, este atât de important. Explicația simplificată este că ficatul funcționează ca un centru universal, gestionând, producând, transformând și eliminând totul în interiorul său.

  • Stocare și acumulare - vitamine și energie: Menținerea și acumularea de vitamine și energie permit corpului să le utilizeze în momentele necesare.​
  • Producere - proteine esențiale: Sinteza proteinelor esențiale, în special a celor care contribuie la întărirea sângelui, formarea globulelor roșii și menținerea nivelului optim de apă.​
  • Transformare - structurarea substanțelor nutritive: Modificarea structurii substanțelor nutritive pentru a le face ușor asimilabile de către corp.
  • Eliminare - neutralizarea substanțelor toxice: Eliminarea substanțelor toxice și periculoase absorbite de corp.​

Deoarece implica lucrul intensiv și expunerea la diverse substanțe, ficatul poate fi expus la diverse boli, cum ar fi hepatita, cauzată de medicamente, alcool și viruși. O leziune prelungită mai mult de 6 luni poate evolua într-o formă cronică de hepatită sau acumularea anormală de grăsime în celulele hepatice poate duce la boala ficatului gras.

Hepato-protector

Curcumina protejează centrul de comandă și contracarează oxidarea. (ANTIOXIDANT)​

Stresul oxidativ, care cauzează schimbări în grăsimi, proteine și ADN, poate duce la diverse afecțiuni hepatice și boli febrile. Aceasta se datorează acumulării de radicali liberi care pot deteriora sistemele celulare, conducând celulele hepatice către apoptoză sau moarte celulară programată, iar în cazurile severe, poate duce la necroza hepatică.

Corcuminul găsit în turmeric reprezintă o cheie importantă în oprirea deteriorării hepatice. Datorită proprietăților sale antioxidante, corcuminul poate neutraliza substanțele periculoase, cum ar fi radicalii liberi, și poate proteja membranele celulare împotriva daunelor. Această concluzie se bazează pe o cercetare care a analizat mai mult de 65 de experimente, evidențiind capacitatea curcuminei de a proteja ficatul.

  1. Reducerea stării de ficat gras, a dezvoltării inflamației și a leziunilor celulare care nu sunt cauzate de alcool (NASH).
  2. Protejează ficatul împotriva daunelor cauzate de consumul cronic de alcool, inhibă rigiditatea vaselor de sânge, hepatita și boala ficatului cronică dezvoltată din cauza alcoolului.
  3. Reduce acumularea excesivă de colagen în ficat, care poate duce la dezvoltarea fibrozei și ulterior a cirozei hepatice.
  4. Protejează ficatul împotriva leziunilor cauzate de diferiți factori precum substanțe chimice artificiale în pește sau expunerea la metale grele în organism.
  5. Protejează și regenerează celulele hepatice afectate de toxinele reziduale din medicamente, inclusiv cele din cele peste 1,000 de tipuri care pot provoca toxicitate hepatică, cum ar fi analgezicele și antiinflamatoarele pe care le consumăm frecvent.
  6. Protejează ficatul împotriva deteriorării care poate duce la hepatită cronică și, în cele din urmă, la cancer hepatic, din cauza factorilor critici pe care oamenii din Thailanda nu îi pot evita cu ușurință, precum praful PM 2.5 provenit în mare parte din fabricile industriale și gazele de eșapament ale autovehiculelor, care conțin metale grele și alte substanțe toxice.

Având în vedere cercetările de mai sus, se poate spune că îngrijirea ficatului este o misiune crucială. Cu toate acestea, în mijlocul acestor studii, există o observație notabilă adăugată de cercetători: extractul de curcumina poate fi absorbit și dispersat în intestine, ficat, rinichi și inimă într-o măsură relativ mică. Prin urmare, utilizarea curcuminei în scopuri farmaceutice ar trebui să aleagă produse care să fie adecvate pentru utilizarea corpului.

Referinte

Studiul ‘Curcumin in Liver Diseases: A Systematic Review of the Cellular Mechanisms of Oxidative Stress and Clinical Perspective’ โดย Mohammad Hosein Farzaei, Mahdi Zobeiri, Fatemeh Parvizi, Fardous F El-Senduny, Ilias Marmouzi, Ericsson Coy-Barrera, Rozita Naseri, Seyed Mohammad Nabavi, Roja Rahimi และ Mohammad Abdollahi

Protejează inima, plămânii și ficatul împotriva particulelor fine PM 2.5.

Fără teamă de fum, fără frică de praf.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a stabilit o valoare medie anuală pentru PM 2.5, spunând că nu ar trebui să depășească 10 micrograme pe metru cub. Cu toate acestea, în mai multe dintre anii precedenți, Thailanda a raportat statistici care ating sau depășesc nivelul de 25 de micrograme pe metru cub, considerat periculos pentru sănătatea publică.

Particulele fine de praf, cunoscute și sub denumirea de PM 2.5, care au un diametru mai mic sau egal cu 2.5 microni, prezintă un pericol semnificativ pentru sănătate. Aceste particule pot provoca iritații ale căilor respiratorii, afectând direct organele interne precum plămânii, inima și vasele de sânge. Ele pot deteriora sistemul respirator și pot contribui la reducerea speranței de viață a populației.

În studiul "Curcumin pretreatment protects against PM2.5‐induced oxidized low‐density lipoprotein‐mediated oxidative stress and inflammation in human microvascular endothelial cells," s-a constatat că pretratarea cu curcumin protejează împotriva stresului oxidativ și inflamației mediate de oxidarea lipoproteinelor cu densitate mică induse de PM2.5 în celulele endoteliale microvasculare umane.

Protejează inima, plămânii și ficatul de particulele fine PM 2.5.

Erou împotriva stresului oxidativ. (ANTIOXIDANT)

Eroule împotriva stresului oxidativ, această lucrare de cercetare, realizată de o echipă de oameni de știință din China, a testat extracte de curcumă din turmeric împotriva particulelor fine PM 2.5. Aceste extracte au fost supuse unui proces de pulverizare sub control de viteză și temperatură, iar rezultatele au arătat că curcumina, având proprietăți antioxidante, poate reduce inflamația în vasele de sânge, diminuând impactul particulelor PM 2.5. Astfel, inhalarea acestor particule nu ar avea un efect atât de nociv asupra inimii și plămânilor pe termen lung.

Chiar dacă în prezent există un apel pentru o mai mare atenție față de mediu, creșterea industriei pentru a satisface consumul oamenilor ne arată că gestionarea problemelor de poluare, cum ar fi particulele fine PM 2.5, nu este ușoară. Ceea ce putem face acum, fără a aștepta, este să ne protejăm mai bine, atât din exterior, cât și din interior.

Referinte

Studiul intitulat 'Curcumin pretreatment protects against PM2.5‐induced oxidized low‐density lipoprotein‐mediated oxidative stress and inflammation in human microvascular endothelial cells' realizat de Jun Shi, Huiping Deng și Min Zhang investighează protecția oferită de pretratarea cu curcumă împotriva stresului oxidativ și inflamației induse de PM2.5, prin intermediul lipoproteinelor cu densitate mică oxidate, în celulele endoteliale microvasculare umane.

Protecție împotriva radicalilor liberi

prevenirea activității nocive a celulelor

În urma analizei realizate de Oficiul Național pentru Dezvoltare Economică și Socială (NESDB) în perioada 2537-2560, s-a constatat că principala cauză a deceselor în rândul populației thailandeze este reprezentată de bolile din categoria cancer și tumori, situându-se pe primul loc. Comparând cu anul 2537, numărul de decese cauzate de cancer în anul 2560 a crescut cu aproape de trei ori și există o tendință de creștere constantă în fiecare an.

Din studiul "Efectele terapeutice ale turmericului în diverse boli: o prezentare generală", care a fost realizat pentru a cerceta proprietățile curcuminei în tratamentul și prevenirea diferitelor boli, s-au obținut informații interesante despre compușii de curcumină din turmeric și efectele lor asupra celulelor canceroase.

Respinge stresul oxidativ

Pharmaceutical name: Curcumin

Turmeric is a plant that has the characteristics of being a 'Nutraceutical,' which is a combination of two words: 'Nutrition' and 'Pharmaceutical.' Translated directly, it means food with medicinal properties. Curcumin, one of the components of turmeric, helps fight bacteria, inflammation, and various types of bacteria, making it a hope in the fight against cancer.

Pentru că cancerul este o boală care apare din anomalii ale celulelor în corp, aceste celule afectate pot cauza daune extinse prin răspândirea către alte organe sau prin dispersarea în întregul corp. Acest lucru face ca tratamentul să fie dificil din exterior. Cu toate acestea, curcumina ajută la inhibarea creșterii și divizării celulelor afectate și declanșează procesul de apoptoză, ceea ce face ca aceste celule să îmbătrânească și să se autodistrugă în cele din urmă.

Impotriva radicalilor liberi

Cercetare privind cancerul

Există mai multe studii care au investigat tratamentul bolilor din grupul cancerului cu extracte de curcumă înainte de a descoperi că curcumina a declarat război împotriva mai multor tipuri de cancer.

  • Cancerul ovarian
  • Cancer de prostată
  • Cancerul de sân
  • Cancer de piele
  • Cancer cervical
  • Cancer pulmonar
  • Cancer tiroidian
  • Cancer hepatic
  • Cancer al colului uterin
  • Cancer esofagian
  • Leucemie
  • Mielom multiplu

Referințe

งานวิจัย ‘Therapeutic effects of turmeric in several diseases: An overview’ โดย Eleonora Hay, Angela Lucariello, Marcella Contieri, Teresa Esposito, Antonio De Luca, Germano Guerra และ Angelica Perna

งานวิจัย ‘Is Tumaric consumption good for health’ โดย Nikesh Acharya

Stimularea imunității

Intărește imunitatea împotriva germenilor

Rata de deces din cauza infecțiilor la nivel global este ridicată, ajungând la 1 din 4 persoane. În cercetarea de a descoperi medicamente anti-infecțioase pentru diferite tipuri de boli, oamenii de știință se confruntă cu provocări semnificative în domeniul științei și există încă multe boli pentru care nu s-au găsit încă tratamente. Din această cauză, cercetătorii se îndreaptă spre substanțele naturale cu proprietăți anti-infecțioase. Studiul intitulat 'Proprietățile anti-infecțioase ale condimentului auriu Curcumin' explorează eficacitatea curcuminei din turmeric în combaterea diverselor tipuri de infecții, inclusiv virusuri, ciuperci și bacterii.

Sporește imunitatea

virus

Virus este un termen care provine din limba latină și înseamnă 'o substanță otrăvitoare'. Prin urmare, atunci când un virus intră în organism, are capacitatea de a ne face să ne simțim bolnavi, prin forțarea celulelor noastre să oprească ceea ce făceau și să înceapă să producă proteine noi în locul lor. În mod normal, corpul nostru poate crea anticorpi pentru a se apăra împotriva unor anumite tipuri de viruși, dar în fața altor viruși periculoși, sistemul nostru imunitar poate să nu fie suficient de puternic și atunci suntem nevoiți să depindem de tratamente sau vaccinuri.

Din cercetare, s-a constatat că curcumina poate să aibă efecte antivirale asupra a până la 13 tipuri de virusuri, cu câteva dintre acestea fiind remarcate în mod deosebit, cum ar fi:

Virusul HIV

Cauzele care duc la apariția bolii SIDA, unde curcumina acționează direct asupra proteinelor virusului, contribuind la reducerea simptomelor precum inflamația sau cancerul asociat bolii.

Virusul HPV

Causes of various cancers such as cervical cancer, anal cancer, colorectal cancer, etc.

Virusul gripal A

care afectează păsările, dar și infectează oamenii

Virusul hepatitei B (HBV) și virusul hepatitei C (HCV)

sunt cauzele principale ale bolilor hepatice cronice

Virusul respirator sincițial (RSV)

este responsabil pentru infecțiile respiratorii severe, în special la copiii sub 5 ani

Imunizare

Ciuperci

În general, ciuperca este un tip de infecție care nu se răspândește prea mult la oameni. Poate începe prin a provoca disconfort la nivelul pielii, precum în cazul ciupercii. Mai apoi, poate să se răspândească în sistemul sanguin, plămâni și organele interne, devenind periculoasă pentru viața umană. Chiar dacă există cercetări continue pentru a dezvolta medicamente împotriva ciupercilor, utilizarea prelungită a acestor medicamente poate duce la efecte secundare și rezistență la tratament. Prin urmare, este interesant să descoperim că extractul de curcumă are proprietăți de inhibare a producerii substanțelor toxice de către ciuperci, împiedicând astfel creșterea lor. Unele dintre ciupercile notabile din această perspectivă includ:

CANDIDA SPP.

Ciuperca care este adesea găsită pe piele și în tractul digestiv poate fi întâlnită frecvent la persoanele cu sistem imunitar slăbit. De obicei, nu reprezintă un pericol grav, dar există posibilitatea de a se răspândi în interiorul organelor.

CRYPTOCOCCUS SPP.

Ciuperca care se găsește în sol și în excrementele de pasăre are ca țintă principală persoanele cu sistem imunitar slăbit, cum ar fi cei cu HIV/AIDS.

Imunizare

Bacterii

Chiar dacă majoritatea bacteriilor sunt benefice pentru oameni, există unele bacterii care, atunci când pătrund în corp, pot ataca și distruge țesuturile interne, cauzând boală. Chiar și cu eforturile actuale de a dezvolta antibiotice pentru a combate aceste bacterii patogene, problema rezistenței la medicamente este o consecință semnificativă.

Știrea bună este că cercetătorii au descoperit că extractul de curcumina are proprietăți care ajută la inhibarea creșterii bacteriilor, atât a bacteriilor gram-pozitive, cât și a celor gram-negative, care sunt frecvent întâlnite. Curcumina ajută, de asemenea, în lupta împotriva bacteriilor rezistente la medicamente, incluzând 4 tipuri diferite din cele 12 tipuri recunoscute de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a îndemnat la descoperirea de noi medicamente în 2017.

  • Staphylococcus

Bacteriile care provoacă boli alimentare reprezintă una din cele patru cauze principale ale infecțiilor bacteriene rezistente la medicamente și, în plus, constituie o cauză semnificativă a infecțiilor bacteriene în fluxul sanguin la nivel global.

  • สเตรปโทคอกคัส (Streptococcus)

Cauzele meningitei, edemului pulmonar și pericarditei

  • Escherichia coli (E. coli)

Sau, cunoscut sub numele de E. Coli, este găsit în intestin. De obicei, nu este periculos, dar unele tulpini pot produce toxine care duc la diaree sau infecții.

Imunizare

Cercetare despre COVID-19

The two recent research studies are 'Potential Inhibitor of COVID-19 Main Protease (Mpro) From Several Medicinal Plant Compounds by Molecular Docking Study' and 'In silico study of various antiviral drugs, vitamins, and natural substances as potential binding compounds with SARS-CoV-2 main protease.' These studies indicate that curcumin extracted from turmeric has been selected as the most probable compound for inhibiting Covid-19. However, scientists still need to conduct further experiments for the medical application of curcumin.

Referințe

Cercetarea „Proprietățile antiinfecțioase ale condimentului de aur Curcumina” de Dimas Praditya, Lisa Kirchhoff, Janina Brüning, Heni Rachmawati, Joerg Steinmann, Eike Steinmann

Cercetarea „Inhibitor potențial al proteazei principale COVID-19 (Mpro) din mai multe compușe din plante medicinale prin studiul ancorării moleculare” de Siti Khaerunnisa, Hendra Kurniawan, Hendra Kurniawan, Suhartati Suhartati, Soetjipto Soetjipto

Cercetarea „Studiu in silico al diverselor medicamente antivirale, vitamine și substanțe naturale ca posibili compuși de legare cu proteaza principală SARS-CoV-2” de Michael Alabboud, Ali Javadmanesh